Voorraadbeheer software: een voorruitgang voor uw onderneming

Het beheren van de voorraden van uw winkel of groothandel kan een tijdrovend proces zijn. De voorraden moeten altijd aangevuld zijn, waardoor u ervoor moet zorgen dat u op tijd gaat inkopen. Wanneer u te laat of te vroeg bent met inkopen, kan het voorkomen dat u met te weinig voorraad komt te zitten of dat u juist teveel voorraad heeft, waar u maar moeilijk vanaf komt. Natuurlijk heeft u vast weleens gehoopt dat u het beheren van uw voorraden op een andere manier kon (laten) uitvoeren. Dat de optie bestaat dat u deze taak niet meer hoeft te verrichten, maar dat toch uw voorraden slim, effectief en correct worden bijgehouden. We vertellen u dan maar al te graag dat het inderdaad mogelijk is, en dat zelfs zonder extra personeel in te zetten. Met de speciale voorraadbeheer software van Visma kunt u namelijk al uw voorraden nauwlettend in de gaten houden.

Boek vooruitgang met uw onderneming door voorraadbeheer software

Direct een overzicht hebben van al uw voorraden zal een grote vooruitgang zijn voor uw onderneming. Want zeg nu zelf: hoe vaak heeft u al niet meegemaakt dat alleen al het nagaan of een artikel daadwerkelijk op voorraad is u of uw medewerkers ontzettend veel tijd en energie heeft gekost? Grote kans dat er zelfs potentiële klanten door dit probleem zijn afgehaakt of dat u of uw medewerkers gefrustreerd zijn geraakt. Dit scenario zal niet alleen voorkomen in uw bedrijf. Het komt namelijk voor in talloze groothandels en winkels in Nederland. Dit is dan ook de reden waardoor Visma op zoek is gegaan naar een gerichte oplossing. Met als uitkomst een programma dat een positieve flow in uw bedrijf teweeg zal brengen.

Meer dan alleen het bijhouden van de voorraden

De software van Visma doet zelfs meer dan alleen het bijhouden van de actuele voorraden in het magazijn. Het programma kan namelijk automatisch nieuwe bestellingen voorstellen als bepaalde voorraden op beginnen te raken en de software kan duidelijk laten zien welke bijkomende kosten naast de inkoopkosten worden gerekend. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan kosten voor de douane. Wanneer het aan het einde van het jaar weer tijd wordt om de voorraden te waarderen, dan is het mogelijk om in het programma in te stellen of u de voorraad wil waarderen op basis van de gemiddelde inkoopprijs of een vaste verrekenprijs. Bovendien zal de software niet alleen de status van de voorraden bijhouden wanneer de voorraad weer is aangevuld of verkocht. Het systeem houdt namelijk ook rekening met andere zaken, zoals breuk of diefstal.

Eindeloos veel mogelijkheden

Zelfs wanneer u in het bezit bent van meerdere magazijnen, of als u met producten werkt die kunnen bederven, heeft het voorraadbeheer software programma hier diverse opties voor. Bovendien is het mogelijk om de software rekening te laten houden met de levertijd van uw leveranciers. U leest het al: het programma heeft ontzettend veel mogelijkheden, waardoor u na het aanschaffen van de software al snel tot de conclusie zal komen dat uw bedrijf dankzij het gebruik van dit programma vooruitgang zal boeken.