Met deze vijf tips koopt u de juiste vergadertafels

Vergadertafels: in elk kantoorgebouw is er wel één te vinden. Vergadertafels zijn zelfs zo vanzelfsprekend dat niet iedereen er bij nog stilstaat. Toch mag het belang van goed kantoormeubilair niet worden onderschat. Grote kans dat u of uw personeel er wekelijks vele uren aan door zullen brengen. Waar moet u rekening mee houden als u de juiste vergadertafel zoekt? Vijf tips om het u gemakkelijker te maken.

Ruimte

Te krappe vergadertafels kunnen een bron van ergernis zijn. Hetzelfde geldt voor te groot meubilair in een te kleine ruimte. Houd daarom bij het zoeken van een vergadertafel rekening met zowel de benodigde hoeveelheid zitruimte als de beschikbare kantoorruimte. Ook als de stoelen achteruit geschoven zijn, moet u met gemak nog een rondje langs de tafel kunnen maken. Reserveer tevens voldoende ruimte voor een whiteboard en een naar binnen openslaande deur.

Stabiliteit

Meer dan bij welk ander meubilair dan ook, komt het bij vergadertafels aan op stabiliteit. Niets zo ergerlijk als een te korte poot of een instabiel tafelblad dat meebeweegt tijdens het notuleren. Kies daarom altijd voor een tafel met een solide onderstel.

Stijl en design van vergadertafels

Het oog wil natuurlijk ook wat. Zeker als u regelmatig gasten of klanten ontvangt, kan uw vergadertafel een echt visitekaartje zijn. Met een stijlvolle vergadertafel maakt u direct een goede indruk. Zeker als de stijl van uw kantoormeubilair op elkaar afgestemd is en uw huisstijl en visie weerspiegelt. Wist u dat BrixXo Kantoormeubelen tafels heeft waarvan u het blad en de poten afzonderlijk kunt kiezen? Zo stelt u eenvoudig uw eigen vergadertafel samen.

Duurzaamheid

Een goede vergadertafel is een investering. Het is uiteraard de bedoeling dat u er zo lang mogelijk plezier van zult hebben. Duurzame materialen dragen daaraan bij. Bij duurzaam hoeft u overigens niet direct aan hout te denken. Soms kan het ook aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een stalen onderstel en een kras- en slijtvast tafelblad van melamine. Zo hoeft u niet bang te zijn voor koffievlekken, en zelfs inkt is relatief eenvoudig te verwijderen.

Comfort

Kies tot slot voor optimaal comfort. Langdurige vergaderingen zijn soms onvermijdelijk, maar ze verlopen prettiger als iedereen goed zit. Een verstelbare tafelbladhoogte stelt u in staat om de tafel aan te passen aan de zithoogte en de lichaamslengte van uw gasten. Een voorbeeld is de BrixXo Quatro Plus Vergadertafel XXL, waarvan de hoogte verstelbaar is van 62-86 cm. Zachte en comfortabele vergaderstoelen maken het geheel compleet.

Bent u op zoek naar meer inspiratie?

Bent u op zoek naar meer inspiratie voor uw vergaderkamer? Neem dan snel een kijkje bij BrixXo Kantoormeubelen. Bij ons vindt u zowel nieuw als tweedehands kantoormeubilair. Hét bewijs dat goed kantoormeubilair niet duur hoeft te zijn!