PVC vloeren zijn slijtvast en makkelijk in aanleg

PVC vloeren: gemakkelijk in aanleg en onderhoud

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor PVC vloeren. Een PVC vloer is niet alleen zeer slijtvast, maar is bovendien gemakkelijk in aanleg, en in het onderhoud. Daarom is een PVC vloer voor steeds meer mensen een ideaal én zeer betaalbaar alternatief voor een laminaatvloer of ene houten vloer. In dit artikel gaan we nader in op de eigenschappen en voordelen van een PVC vloer.

PVC vloer: niet meer van echt hout te onderscheiden

Toen de PVC vloer net op de markt was, was het goed te zien dat ze van kunststof zijn gemaakt. Inmiddels zijn ze haast niet meer van houten loeren te onderscheiden. Er zijn vloeren verkrijgbaar met een realistische houtnerf en zelfs met groeven, zodat u met een PVC vloer de indruk wekt dat er authentieke houten planken op de vloer liggen. Een PVC vloer bestaat uit meerdere lagen. De onderste laag is een rug van PVC die is verstevigd met glasvezelvlies. Daarop zit een filmlaag met het patroon van houtnerf of een effen kleur. Deze wordt beschermd dooreen toplaag van sterk transparant PVC en een matte beschermlaag. Met dit materiaal beschikt u over een ijzersterke vloer die er niet alleen mooi uitziet, maar die ook jarenlang meegaat.

Voordelen van een PVC vloer

Een PVC vloer biedt eigenlijk niets dan voordelen. Dat begint al bij het leggen van de vloer. Het materiaal is flexibel, dus u kunt de vloer in elke gewenste richting leggen. Daarnaast leent een PVC vloer zich heel goed voor afwijkende patronen. Doordat de PVC vloerdelen breder zijn, kunt u een klassiek visgraatpatroon een eigentijdse uitstraling geven in een modern interieur. Als u kiest voor een houtnerfpatroon zit u nooit met nawerking van het materiaal: als een PVC vloer ligt, dan werkt hij niet na, zoals een plankenvloer van echt hout. Daardoor is een PVC vloer ook heel geschikt voor een vloer met vloerverwarming. PVC is ook waterbestendig: er mag rustig een emmer water overheen vallen. En in het reinigen en onderhoud is PVC gemakkelijk: u hoeft de vloer alleen maar te stofzuigen en te dweilen. Daardoor is dit een ideale vloer voor gezinnen met kinderen en huisdieren.

Een PVC vloer voor elk interieur

Het aanbod in designs is zo goed als eindeloos. U kunt kiezen voor een houtnerfpatroon van klassiek eiken met een authentieke houtkleur of juist een grijze, wat verweerde uitstraling. Er zijn ook vloeren verkrijgbaar die de uitstraling hebben van oude gebruikte planken, waarmee u uw interieur een industriële uitstraling geeft. Daarnaast zijn er vloeren verkrijgbaar met een betonlook of een patroon van stijlvol leisteen en er zijn ook vloeren verkrijgbaar in effen kleuren voor een strakke uitstraling.

PVC vloer tegen scherpe prijzen bij Budgetfloorstore

Gaat u verhuizen of is uw vloer aan vervanging toe? Bij Budgetfloorstore vindt u een uitgebreid assortiment PVC vloeren tegen scherpe prijzen. U kunt online het assortiment bekijken, of naar een van de showrooms gaan om een PVC vloer met de juiste look en feel te kiezen.