Waarom je machine ontvangers razendsnel terugverdient

Voor wie regelmatig met machines werkt, zijn machine ontvangers de ideale oplossing. Een machine-ontvanger maakt het mogelijk om sneller en productiever te kunnen werken. Nivelleer- en graafwerkzaamheden worden zo een stuk eenvoudiger. Maar met machine-ontvangers bespaar je niet alleen tijd. Wist je dat een machine-ontvanger zichzelf razendsnel terugverdient? Wij leggen je uit waarom.

Machine ontvangers en het gebruiksgemak

Machineontvangers zijn eenvoudig te bevestigen en te bedienen. Bij nivelleermachines wordt het apparaat boven de snijkant van de machine gemonteerd. Werk je met een graafmachine, dan komt de machineontvanger meestal aan de graafarm. Met behulp van een magneet wordt een laserontvanger aan de machine bevestigd, die duidelijk het niveau aangeeft. De machineontvanger wordt op het juiste niveau ingesteld ten opzichte van een vaststaande hoogte of een bepaald punt. Wordt de bak of het blad bewogen, dan kan de bestuurder direct zien in welke richting hij moet sturen om het gewenste niveau te bereiken.

.

Nooit meer wachten op controlemetingen

Het handhaven en controleren van het niveau kost normaal gesproken veel tijd en geld. Zeker als je extra personeel moet inzetten om handmatig controles uit te voeren. Machineontvangers maken extra personeel overbodig. De bestuurder kan vanuit de cabine voortaan zelf het niveau controleren. Tijdens zijn werkzaamheden ontvangt hij direct signalen vanuit het systeem.

Hoe werkt dat? Heel eenvoudig: moderne machine ontvangers maken gebruik van innovatieve lasertechnologie. Tijdens de werkzaamheden stuurt een laser een roterende straal van 360 graden over het volledige werkterrein. De straal kan zowel plat als gekanteld worden ingezet, afhankelijk van de aard van het werkt terrein.

Snel en nauwkeurig werken

Door de inzet van lasertechnologie zul je minder personeel nodig hebben om de klus te klaren. Het aanwezige personeel kan bovendien effectiever zijn in de cabine, doordat het minder tijd kwijt is met rondlopen over het terrein. Wachten op controlemetingen is immers definitief verleden tijd. Nivelleerwerkzaamheden kunnen voortaan sneller en nauwkeuriger worden uitgevoerd. Machine ontvangers staan bekend om hun solide en en veelzijdige eigenschappen. Ze kunnen worden ingezet op diverse soorten machines, zoals graafkranen, skidsteers, scrapers, draglines en rupsdozers.

Duurzaam en betaalbaar

Machineontvangers brengen de precisie van laser binnen handbereik. Hoe meer machines je hebt ingezet, hoe meer profijt je van een machine-ontvanger zult hebben. En de investering? Daarvan hoef je beslist niet wakker te liggen. Al vanaf EUR 500,- kun je je geluk beproeven met een handzaam en eenvoudig model. Kies je liever meteen voor een geavanceerder type, dan kan de machine ontvanger prijs oplopen tot ongeveer EUR 2.000,-. Daar tegenover staat dat je met machine-ontvangers alle voordelen geniet van slim en veelzijdig werken.

Wil je meer weten over machineontvangers?

Wil je meer weten over de nieuwste machineontvangers? Neem dan eens een kijkje in de machine ontvangers van Top-Bouwlaser, uw online bouwspecialist. Samen maken we het werk leuker én gemakkelijker!